Verschil tussen Big Green Egg en Kamado Joe

Kamado Joe en Big Green Egg zijn beide merken van kamado-barbecues, die bekend staan om hun hoge kwaliteit en prestaties. Hoewel ze beide kamado-barbecues zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee merken die je moet weten voordat je een aankoop doet.

Prijs

Een van de grootste verschillen tussen de twee merken is de prijs. Kamado Joe is over het algemeen goedkoper dan Big Green Egg. Dit betekent niet dat Kamado Joe van lagere kwaliteit is, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een barbecue die binnen je budget past.

Garantie

Een ander belangrijk verschil is de garantie die de twee merken bieden. Kamado Joe biedt een garantie van 15 jaar op hun keramische behuizing, terwijl Big Green Egg een garantie van 20 jaar biedt. Dit betekent dat je bij Big Green Egg een langere periode gedekt bent als er iets misgaat met de barbecue, maar Kamado Joe biedt nog steeds een redelijke garantieperiode.

Accessoires

Kamado Joe biedt een breder scala aan accessoires en opties, zoals een elektrisch ontstekingssysteem en een rooster dat op een paar verschillende manieren ingesteld kan worden. Dit betekent dat je meer flexibiliteit hebt bij het gebruik van de barbecue en dat je meer kunt doen dan alleen grillen. Big Green Egg, aan de andere kant, heeft meer een beperkt aantal accessoires beschikbaar.

Innovatie

Kamado Joe wordt vaak beschouwd als een innovatief merk van kamado-barbecues. Dit komt omdat ze een aantal unieke functies en technologieën hebben geïntroduceerd die de gebruikservaring van de barbecue verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is de “Divide & Conquer” roosterconfiguratie. Dit is een uniek systeem waarmee je het rooster op verschillende manieren kunt instellen, waardoor je meerdere gerechten tegelijkertijd op verschillende temperaturen kunt bereiden.

Waar Kamado Joe om de zoveel jaar met een verbeterde en innovatieve versie van hun kamado komen besluit Big Green Egg dit niet te doen. 

Aantal grootte-opties

Big Green Egg heeft een grotere selectie van grootte-opties beschikbaar dan Kamado Joe. Dit betekent dat je meer keuze hebt bij het kiezen van de juiste grootte barbecue voor jouw specifieke situatie. Kamado Joe heeft echter nog steeds een aantal grootte-opties beschikbaar, dus er is nog steeds voldoende keuze.

Kleur

Big Green Egg heeft alleen groene kamado barbecues in hun assortiment. Kamado daarentegen heeft alleen rode kamado barbecues.

Als kleur voor jou niet uitmaakt, dan zal dit geen groot probleem zijn. 

Kamado Joe
VS
Big Green Egg
PrijsKamado Joe is goedkoper
VS
GarantieBig Green Egg heeft 20 jaar garantie (vs 15 jaar)
VS
AccessoiresKamado Joe biedt een breder scala aan accessoires
VS
InnovatieKamado Joe is innovatiever
VS
Aantal grootte-optiesBig Green Egg heeft meer grootte-opties
VS
Kleur
Rood
VS
Groen
Primal BBQ
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0