Pellet barbecue koopgids: welke moet ik kopen en waarom?

Wat is een Pellet barbecue?

Een pelletbarbecue is een soort barbecue waarbij kleine, droge houtpellets als brandstof worden gebruikt in plaats van houtskool of gas. Deze houtpellets worden geleverd in zakken en gebruikt in speciaal ontworpen branders. Deze branders zijn ontworpen om de houtpellets te verbranden en de hitte te produceren die nodig is om te grillen.

Een pelletbarbecue werkt door middel van een elektrisch aangedreven voermechanisme dat de houtpellets vanuit een reservoir in de barbecue naar de brander transporteert. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig de temperatuur van de barbecue instellen door middel van een thermostaat. Sommige modellen hebben ook een automatische tijdschakelaar en een rookgenerator.

Hoe werkt een Pellet barbecue?

Een pelletbarbecue werkt door middel van een elektrisch aangedreven voermechanisme dat de houtpellets vanuit een reservoir in de barbecue naar de brander transporteert. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig de temperatuur van de barbecue instellen door middel van een thermostaat. Sommige modellen hebben ook een automatische tijdschakelaar en een rookgenerator.

Het proces gaat als volgt:

 1. Vul het pelletreservoir met houtpellets.

 2. Stel de gewenste temperatuur in op de thermostaat.

 3. Wacht tot de barbecue op temperatuur is.

 4. Leg het voedsel op de grill en sluit het deksel.

 5. Gebruik de thermostaat om de temperatuur aan te passen tijdens het grillen.

 6. Gebruik de rookgenerator om rook aan te brengen voor extra smaak.

 7. Haal het voedsel van de grill en geniet van de maaltijd.

Het voermechanisme van de barbecue zorgt ervoor dat de houtpellets automatisch naar de brander worden geleverd, waardoor de temperatuur van de barbecue consistent blijft. De pelletbarbecue heeft ook een ventilatiesysteem dat de hoeveelheid zuurstof regelt die de pelletbrander krijgt, hierdoor kan de gebruiker de rookontwikkeling regelen.

Voordelen van een Pellet barbecue?

Er zijn een aantal voordelen van het gebruiken van een pelletbarbecue:

 1. Smaak: Houtpellets geven een unieke smaak aan de gegrilde voedsel. Het gebruik van verschillende soorten houtpellets, zoals mesquite, hickory, of fruitbomen, kan leiden tot een breed scala aan smaken.

 2. Eenvoudig te gebruiken: Pelletbarbecues zijn eenvoudig te bedienen met een thermostaat die de temperatuur van de barbecue regelt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het bijstellen van de ventilatieopeningen of het toevoegen van hout.

 3. Consistentie: Pelletbarbecues geven een consistente hitte aan de grill, waardoor de gegrilde voedsel van hoge kwaliteit wordt.

 4. Flexibiliteit: Pelletbarbecues kunnen worden gebruikt voor direct en indirect grillen, roken, en zelfs bakken.

 5. Ecologisch verantwoord: Pellets zijn gemaakt van gerecycled hout, wat betekent dat ze ecologisch verantwoord zijn. Bovendien, omdat de houtpellets droog zijn, produceren ze minder rook dan andere soorten brandstof.

 6. Automatisering: Sommige modellen hebben een automatische tijdschakelaar en een rookgenerator, waardoor de gebruiker de tijd en de rookinstellingen kan instellen.

Onthoud wel dat, zoals bij elk product, er nadelen zijn. Pelletbarbecues zijn vaak duurder dan andere soorten barbecues en er moet meer aandacht besteed worden aan de voorraad van houtpellets.

Welke maat moet ik kiezen?

Er zijn verschillende maten en grootten van pelletbarbecues beschikbaar, dus het is belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en hoeveel mensen je wilt kunnen bedienen. Hieronder staan een paar voorbeelden van verschillende maten en grootten van pelletbarbecues:

 • Compacte pelletbarbecues: Deze barbecues zijn ideaal voor kleinere tuinen of terrassen en kunnen meestal worden gebruikt om voor twee tot vier personen te grillen.

 • Middelgrote pelletbarbecues: Deze barbecues zijn geschikt voor middelgrote tuinen of terrassen en kunnen worden gebruikt om voor vier tot zes personen te grillen.

 • Grote pelletbarbecues: Deze barbecues zijn geschikt voor grote tuinen of terrassen en kunnen worden gebruikt om voor acht of meer personen te grillen.

 • Extra grote pelletbarbecues: Deze barbecues zijn geschikt voor commercieel gebruik of voor grote groepen en kunnen worden gebruikt om voor vele personen te grillen.

Houd er rekening mee dat de grootte van de barbecue niet alleen bepaald wordt door de fysieke grootte van de barbecue zelf, maar ook door de grootte van de roosters, de brandstoftank en de opslagruimte. Zorg ervoor dat u de ruimte heeft voor de barbecue en dat de barbecue past in uw tuin of terras.

Onthoud dat u niet per se hoeft te kiezen voor de grootste of duurste barbecue. Een barbecue die geschikt is voor uw specifieke situatie is vaak de beste keuze.

 
 
 

Welk merk moet ik kiezen?

Er zijn verschillende merken van pelletbarbecues beschikbaar, dus het is belangrijk om een merk te kiezen met een goede reputatie en een garantie. Hieronder staan een paar voorbeelden van populaire merken van pelletbarbecues:

 • Traeger: Traeger is een van de meest populaire merken van pelletbarbecues en heeft een grote selectie van modellen die variëren van compacte tot grote barbecues.

 • Pit Boss: Pit Boss is een ander populair merk van pelletbarbecues en biedt een brede selectie van modellen met verschillende prijsklassen en functies.

 • Z grills: Z Grills biedt een brede selectie van pelletbarbecues, van compacte tot grote modellen, met verschillende prijsklassen en functies. Z Grills pelletbarbecues zijn ontworpen om een perfecte balans te bieden tussen prijs en prestaties.

 • Weber: Weber is een bekend merk voor barbecue en biedt ook pelletbarbecues met een goede reputatie en garantie.

Het is belangrijk om te onthouden dat een pelletbarbecue een grote investering is, dus neem de tijd om verschillende opties te vergelijken en te beslissen welke het beste bij uw specifieke behoeften past.

Onthoud ook te lezen reviews en te vergelijken de technische specificaties van de modellen die u overweegt. Dit kan u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen, zodat u zeker bent van een barbecue die voldoet aan uw wensen en verwachtingen.

Primal BBQ
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0