Big Green Egg Koopgids: welke moet ik kopen en waarom?

Wat is een Big Green Egg?

De Big Green Egg is een kamado-stijl barbecue die bekend staat om zijn uitstekende kookprestaties en duurzaamheid. Het is een complete barbecue met een keramische behuizing die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en een lange brandduur. De Big Green Egg kan worden gebruikt om op allerlei manieren te grillen, te roken, te bakken en te braden en is daarmee een veelzijdige toevoeging aan elke buitenkeuken.

Welke maten zijn er?

Er zijn verschillende maten Big Green Egg barbecue’s beschikbaar:

Mini

Kookoppervlakte: Ø 25 cm
Maximaal 3 personen

Small

Kookoppervlakte: Ø 33 cm|
Maximaal 4 personen

Medium

Kookoppervlakte: Ø 38 cm
Maximaal 6 personen

Large

Kookoppervlakte: Ø 46 cm
Maximaal 8 personen

XL

Kookoppervlakte: Ø 61 cm
Maximaal 13 personen

XXL

Kookoppervlakte: Ø 73 cm
Maximaal 15 personen

Welke uitvoeringen zijn er?

er ook speciale uitvoeringen van de Big Green Egg beschikbaar, zoals de Nest, de Table, de Grill Island en de Stand. De Nest is een opklapbare standaard voor de Big Green Egg, terwijl de Table een op maat gemaakte tafel is die speciaal is ontworpen om de Big Green Egg op te plaatsen. De Grill Island is een complete barbecue-eiland met plaats voor een Big Green Egg en andere grillaccessoires, terwijl de Stand een stevige en stijlvolle standaard is om de Big Green Egg op te plaatsen.

Dit zijn alle Big Green Egg modellen

Er zijn verschillende maten Big Green Egg barbecue’s beschikbaar, waaronder de Mini, de Small, de Medium, de Large, de XLarge en de XXLarge. De Mini heeft een kookoppervlakte van Ø 25 cm, de Small heeft een kookoppervlakte van Ø 33 cm, de Medium heeft een kookoppervlakte van Ø 38 cm, de Large heeft een kookoppervlakte van Ø 46 cm, de XLarge heeft een kookoppervlakte van Ø 61 cm en de XXLarge heeft een kookoppervlakte van Ø 73 cm. De kookoppervlakte is het oppervlak waarop u kunt koken op het rooster van de barbecue.

Mini

De Mini EGG is de kleinste variant van de Big Green Egg en is ideaal voor kleinere huishoudens of voor gebruik op een balkon of terras. Het heeft een kookoppervlakte: Ø 25 cm inch en is daarmee de perfecte barbecue voor kleinere maaltijden of voor het grillen van een paar burgers of kippenpootjes.

Small

De Big Green Egg Small is een kamado-stijl barbecue die bekend staat om zijn uitstekende kookprestaties en duurzaamheid. Het heeft een kookoppervlakte van Ø 33 cm, wat betekent dat het geschikt is voor het bereiden van maaltijden voor kleinere groepen of gezinnen. De Small is ook voorzien van een gietijzeren rooster en een thermometer, zodat u de temperatuur kunt controleren tijdens het koken.

Medium

De Big Green Egg Medium is een kamado-stijl barbecue die bekend staat om zijn uitstekende kookprestaties en duurzaamheid. Het heeft een kookoppervlakte van Ø 38 cm, wat betekent dat het geschikt is voor het bereiden van maaltijden voor grotere groepen of gezinnen. De Medium is ook voorzien van een gietijzeren rooster en een thermometer, zodat u de temperatuur kunt controleren tijdens het koken.

Large

De Big Green Egg Large heeft een kookoppervlakte van Ø 46 cm, wat betekent dat het geschikt is voor het bereiden van maaltijden voor nog grotere groepen of gezinnen. De Large is voorzien van een keramische behuizing die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en een lange brandduur.

XL

De XL EGG is een van de grootste variant van de Big Green Egg. De XL EGG is perfect voor grotere gezinnen of voor mensen die van plan zijn om te cateren voor grotere groepen. Met zijn grote kookoppervlakte van Ø 61 cm is de XL EGG in staat om meerdere gerechten tegelijk te bereiden en is hij ook geschikt voor het roken van grote stukken vlees zoals meerdere hele kip of spareribs. 

XXL

De XXL EGG is de grootste maat van de Big Green Egg. De XXL is de ultieme barbecue voor de professionele kok of voor mensen die van plan zijn om te cateren voor zeer grote groepen. De XXL heeft een een kookoppervlakte van Ø 73 cm.

Welke Big Green Egg past bij mij?

Er zijn verschillende maten Big Green Egg barbecue’s beschikbaar, waaronder de Mini, de Small, de Medium, de Large, de XLarge en de XXLarge. De Mini heeft een kookoppervlakte van 13 inch, de Small heeft een kookoppervlakte van 18 inch, de Medium heeft een kookoppervlakte van 22 inch, de Large heeft een kookoppervlakte van 24 inch, de XLarge heeft een kookoppervlakte van 29 inch en de XXLarge heeft een kookoppervlakte van 36 inch. De kookoppervlakte is het oppervlak waarop u kunt koken op het rooster van de barbecue.

Primal BBQ
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0