Beste barbecue boeken 2023

Op zoek naar een goed barbecue boek voor jezelf of als cadeau voor een vriend, collega of familielid? Wij hebben voor het jaar 2023 een lijst opgesteld van beste barbecue boeken. Dit hebben we gedaan op basis van onze eigen ervaringen en dat van anderen.

beste barbecue boeken 2021 

Lijst beste barbecue boeken van dit jaar

 1. Smokey Goodness Brand New BBQ (Jord Althuizen)
 2. Smokey Goodness 2  (Jord Althuizen)
 3. Rook! (Steven Raichlen)
 4. Fire, Food & Friends – BBQ Steaks & Burgers (Oliver Sievers)
 5. Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ (Steven Raichlen)
 6. BBQ Magic (Roel Welstra)
 7. Smokey GoodnessBurgers & BBQ Bites (Jord Althuizen)
 8. Franklin Barbecue (Aaron Franklin)
 9. Smokey Goodness 3  (Jord Althuizen)
 10. Smokey Goodness – No Worries BBQ (Jord Althuizen)
 11. Smart BBQ (Julius Jaspers)
 12. Big Bob Gibson’s BBQ Book (Chris Lilly)
 13. Over rook (Meneer Wateetons)
 14. Vuur (Steven Raichlen)
 15. Webers Grote Barbecue Boek (Jamie Purviance)

1. Smokey Goodness Brand New BBQ (Jord Althuizen)

In dit nieuwste boek van Jord Althuizen neemt hij je mee naar de USA, de bakermat van de Smokey Goodness style barbecueën. Hij laat in zijn boek zien hoe je met oude technieken nieuwe smaken kan creëren. We gaan back to basic maar blijven verrassen. Jord geeft in dit boek veel tips, leert nieuwe technieken en uiteraard geeft hij tientallen lekkere recepten. Van briskets, spare-ribs en pulled pork tot burgers en tex mex. 

Auteur: Jord Althuizen
Barbecue stijl: Amerikaans 

2. Smokey Goodness 2 (Jord Althuizen)

Burning hot, dat is barbecueën Smokey Goodness-style. Het echte werk: stoer, slow en dit keer ook vol fuego. Want Jord Althuizen reist af naar Zuid-Amerika, op zoek naar de BBQ-cultuur van onder andere de Argentijnse pampa’s. Van vurige salsa’s tot complete asado’s, porkbelly pita’s én latino spareribs. Natuurlijk gaan we ook next level! Gril boven open vuur, graaf je eigen fire pit of – voor de echte vuurvreters – bouw je eigen infiernillo. Met ‘Smokey Goodness 2’ maak je werk van je carnivoresque hobby.
‘Smokey Goodness 2’ won de Gouden Garde Publieksprijs voor Kookboek van het Jaar. De vakjury schreef: “Knap dat Jord Althuizen ook in zijn tweede boek het hoge niveau van zijn eerste heeft weten vast te houden en nog weet te verrassen ook. ‘Smokey Goodness 2’ is lekker stoer en ruig, tot aan de cocktails toe!”

Auteur: Jord Althuizen
Keuken: Zuid-Amerikaans

3. ROOK! (Steven Raichlen)

In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozarella affumicata en Scandinavische zalm). Raichlen richt zich uitsluitend op het roken van gerechten – van gerookte vleeswaren en zeevruchten tot gerookte cocktails, specerijen en desserts. Je zult leren hoe je kunt variëren in verschillende rooksmaken, hoe je verschillende barbecues en rookkasten kunt gebruiken en dat de mogelijkheden voor gerookte gerechten eindeloos zijn, denk aan cheesecake, room, mayonaise, boter en ijs.

Auteur: Steven Raichlen
Keuken: Amerikaans

4. Fire, Food & Friends - BBQ Steaks & Burgers (Oliver Sievers)

Gewoon geniaal… dát zijn ze, de lekkernijen die Oliver Sievers keer op keer verzint. Samen met zijn team van BBQ-fans won de BBQ-receptenboekenschrijver internationale prijzen en sleepte hij de felbegeerde titel wereldgrillmeester in de wacht. Zijn expertise heeft hij samengebracht in een boek waarin hij de klassiekers op de barbecue presenteert: steaks en burgers. Van een met knapperige bacon verfijnde rumpsteak tot met kruidige kaas gevulde hamburgerschijven, Oliver Sievers levert het ene topgerecht na het andere, zodat het water je bij het lezen al in de mond loopt.

Auteur: Oliver Sievers
Keuken: Amerikaanse keuken

5. Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ (Steven Raichlen)

Voor de liefhebbers van barbecueën die graag een flink stuk vlees zien is dit boek inspirerende lectuur. De auteur geeft uitleg over technieken voor onder meer de houtskool- en de gasbarbecue, informatie over basisingrediënten en voorbereidingen.
Met recepten voor rund- en kalfsvlees, varkensvlees en worstjes, lamsvlees, kip en een hoofdstuk over kruiden en sauzen. Een echte handleiding waarin aan de hand van veel werkfoto’s de voorbereidingen als het klaarmaken van de barbecue, behandelen van het vlees of de kruiden duidelijk worden beschreven en uitgelegd.

Auteur: Steven Raichlen
Barbecue stijl: Amerikaans

6. BBQ Magic (Roel Welstra)

n dit kookboek van Roel Westra, ofwel Pitmaster X, ontdek je nieuwe en spetterende smaken met 100 recepten voor je barbecue, grill en smoker.

Dit is meer dan een BBQ-boek. Pitmaster X laat je kennismaken met traditionele en gloednieuwe bereidingstechnieken voor je barbecue, grill en smoker. Maak malse vis- en vleesgerechten die stuk voor stuk van je tong én van de pagina spatten. Bereid een Hollandse mayonaise-tomahawk, rooster je eigen knapperige baconreepjes, of ga voor beetgare barbecue-bijgerechten zoals gegrilde asperges en een vegetarische kebabspies. Ontketen de oerkracht van je barbecue en laat je klaarstomen voor de sappigste smaken van de buitenkeuken.

7. Smokey Goodness - Burgers & BBQ Bites (Jord Althuizen)

Back to the USA we go! In Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyro-culinair avonturier Jord Althuizen je mee naar de States. Want soms heb je simpelweg geen tijd voor het echte BBQ werk, en wil je something hot & fast. En waar kunnen ze dat nu beter dan in de USA?

In dit BBQ-avontuur neemt Jord je mee van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk big-bigger-biggest BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick. We want it all, and we want it now!

Auteur: Jord Althuizen
Keuken: Amerikaans

8. Franklin Barbecue - (Aaron Franklin)

In dit langverwachte debuut ontrafelen Franklin en co-auteur Jordan Mackay de geheimen achter een werkelijk geweldige barbecue, en delen ze jarenlange zwaarbevochten kennis. Franklin Barbecue is een definitieve bron voor de pitmaster in de achtertuin, met hoofdstukken gewijd aan het bouwen of aanpassen van uw eigen roker; het vinden en uitharden van het juiste hout; het creëren en verzorgen van perfecte vuren; vlees van topkwaliteit inkopen; en natuurlijk, waanzinnig lekkere barbecue koken, beter dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Auteur: Aaron Franklin
Keuken: Zuid-Afrikaans 

9. Smokey Goodness 3  (Jord Althuizen)

In ‘Smokey Goodness 3’ trakteert Jord Althuizen je op het betere BBQ-werk. Ontdek de Zuid-Afrikaanse braai en ga zelf aan de slag met de Big Five op je BBQ: beef, pork, chicken, fish en… desserts.
Smokey Goodness 3: het nieuwste barbecueboek van Jord Althuizen voor alle BBQ-fanaten Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen. Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en… desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Voor alle achtertuin avonturiers. Burning hot!

Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn boeken Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 zijn absolute bestellers en winnaar van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.

Auteur: Jord Althuizen
Keuken: Amerikaans

10. Smokey Goodness - No Worries BBQ (Jord Althuizen)

In ‘Smokey Goodness No Worries BBQ’ van Jord Althuizen ontdek je de laid-back Aussie approach tot barbecueën. Voor wie op zoek is naar een easy summer BBQ, maar ook echt BBQ-avontuur.
Join us Down Under met Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen! Want in geen land zijn ze gekker op barbecueën dan in Australië. Dus, ook benieuwd waar die roo bar nu echt voor dient? Of nieuwsgierig naar een croc steak Dundee style? Hier vind je het antwoord op al je BBQ-vragen! Vol all time favourites als ribs en burgers – ontdek ze nu!
Jord Althuizen is de boss van de BBQ. Hij laat Nederland en België als eerste kennismaken met authentieke BBQ door zijn bedrijf Smokey Goodness en de restaurants Black Smoke en The Rough Kitchen. Met zijn Smokey Goodness-bestsellers weet hij meer mensen te inspireren om beter te barbecueën.

Auteur: Jord Althuizen
Keuken: Amerikaans

11. Het complete BBQ boek - (Julius Jaspers)

888x1200a

Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan marinades, rubs, snacks, sauzen en zuurgoed en natuurlijk iets zoets van de BBQ toe.

Auteur: Julius Jaspers
Keuken: Gevarieerd 

12. Big Bob Gibson's BBQ Book (Chris Lilly)

Chris Lilly is al zes jaar op rij winnaar van het wereldkampioenschap BBQ Cook-Off. Chef-kok Lilly geeft nu de familiegeheimen door in deze typische gids. Overal kleurenfoto’s.

Auteur: Chris Lilly
Keuken: Amerikaans

13. Over rook (Meneer Wateetons)

In ‘Over rook’ kom je werkelijk alles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de materialen die je als thuisroker te beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en rookpistool), de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je je hout (onder meer in de vorm van mot of snippers) laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.

Auteur: Meneer Wateeton
Keuken: verschillende keukens

14. Vuur - (Steven Raichlen)

Een opwindend boek van dé barbecue-goeroe uit Amerika. Steven Raichlen combineert in zijn nieuwste boek Vuur de beste technieken met eeuwenoude tradities in 100 recepten vol krachtige smaken waarmee je je barbecuegerechten een turboboost geeft. Til je barbecuegerechten naar een hoger niveau met perfect gemarineerde en gegrilde tomahawksteaks, drooggepekelde filet mignons, geschroeide porterhouse-steaks en de beste bereiding van T-bones. Leer hoe je in bier gepekelde bloemkool aan een draaispit roostert. Bereid een kalfskotelet in rozemarijnkorst met een gasbrander. Gril mosselen in gloeiend hooi, maak gepeperde kip op een zoutsteen en bereid zalmsteaks met een kruidenkorst op een schep. Van ontbijtjes tot cocktails en van groenten tot nagerechten – dit boek bewijst dat vuur, en begrijpen hoe je het beheerst, alles lekkerder maakt.

Auteur: Steven Raichlen
Keuken: Amerikaans

15. Webers Grote Barbecue Boek - (Jamie Purviance)

Weber receptenboek – ‘Weber’s grote Barbecue Boek’ – (NL)
Op 320 pagina’s vindt u in dit alomvattende boek alles wat uw “barbecuehart” begeert. Voorgerecht, hoofdgerecht of dessert: dankzij de uitgebreide beschrijving van iedere afzonderlijke stap kunnen ook beginnende barbecuefanaten zonder problemen met deze gerechten aan de slag. Nederlandstalige versie.

Auteur: Jamie Purviance
Keuken: verschillende keukens

Primal BBQ
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0